2017.05.28 Duna kenutúra

Írta: Bagyánszki Szandra. Beküldve: Túrák

Program: Reggel indulunk a Római-partról, leevezünk a Dunán, (át a hidak alatt :-)) átzsilipelünk a Kvassay-zsilipen a Ráckevei (Soroksári)-Dunára. Ott tovább evezünk, majd felrakjuk a hajókat egy trélerre, ami visszaviszi azokat a Római-partra. A kenuk a szokásosnál sokkal nagyobb, stabilabb, biztonságosabb 7-8 személyes hajók lesznek, amiben 6-n fogunk ülni.


A maximális biztonság és a problémák minimalizálása érdekében, a résztvevők tudomásul veszik és elfogadják az alábbi szabályokat, amik a Római-parttól a Kwassay-zsilip elhagyásáig, tehát a Nagy-Duna budapesti szakaszán érvényesek, ez kb. 2 óra időtartam. (érdekes írás az általános Kenuzás szabályai -ról :-) )

Mentőmellényeket kötelező viselni (szabályosan becsatolt hevederekkel)

  • Mivel végig a lapátot kell fogni, a szokásos tevékenységeket (evés, ivás, fényképezés) csak egyeztetés után szabad végezni. A fényképézni lehet majd pl.két híd között ha nincs más hajóforgalom, figyelve arra hogy ne szakadjunk szét,
  • Mivel,a kenuk nem távolodhatnak el egymástól. Ha egy hajó lemarad intenzív lapátolással utol kell érnie a többit, ha előre ment le kell lassítania.
  • Tilos minden hirtelen, át nem beszélt súlypontváltoztatás (tehát nem szabad felállni, átülni egyik oldalról a másikra...)
  • Minden kenuban lesz egy vízhatlan hordó. Mindent (értékeket, ételt, italt is) be kell rakni ezekbe. A hordókat menet közben nem szabad kinyitni.
A kormányosok a Nagy-Duna budapesti szakaszán, a legnagyobb tisztelettel és alázattal, de  betartatják a fenti pontokat.
Köszönöm, hogy mindenkinek a biztonsága érdekében, elfogadod és betartod a leírtakat.
 
Szervező: Vadas István
 
 

 

Kategória cikkei