Remek volt ez a hely! :-)

Fotók: Gábor ; Zotyó

Geoládák: GCMOKO: Magos-kő ; GCORVK: Örvény-kő / Jókai emlékoszlop

Zotyó

- - - - - - - -
Nagy Jutka által szervezett "Barátságkert" expedíció a Bükk fennsíkon fantasztikusan sikerült. Tízen élveztük az erdei csendet, nyugalmat, amit csak a madarak trillázása tört meg. Csapatunk két új tagja (Vera és Károly) jól vették az akadályokat. A négy nap alatt változatos programok közül választhattunk. A Kőlyuk barlangba öten merészkedtünk be, vezetőnk érdekfeszítően mesélt a barlangok világáról és a környékről. Kontrasztként amikor kijöttünk a megtapasztalt "határtalan csendből" egy násznépes dudálós autós konvojba botlottunk. A hátralévő napokban több kilátó pontot kerestünk fel, pl.
Jókai Mór emlékhely közelében egy sziklába vésett geoláda megfejtést sikerült Andinak megtalálnia. Hétfőn nehéz volt elbúcsúzni- e ÉDENI helytől.
Köszönjük Jutka a szervezést!
Éva

- - - - Túra kiírás - - - -

Nomádság: szállás: baratsagkert.hu - OLC: 8GW24HJ2+GV

"A ház minden helyisége cserépkályhával fűthető. Tűzifa a pincében.
Világítás petróleumlámpával, ill. akkumulátorról működő elektromos rendszerrel.
Tisztálkodási lehetőség ballonokban tárolt vízzel, mosdótálakban."

"Egy barátom apukája túrát szokott vezetni többek között a Kőlyuk barlangban is, aminek a külső meglátogatását amúgy is terveztem az egyik bükkfensíki túrán. Ha lenne rá igény, beszélhetek vele, hogy vállalna e minket, és milyen paraméterekkel. Semmilyen felszerelés nem kell, csak zseblámpa. Nem nagy , de szép és érdekes, nincs kiépített járófelület, de nem is 'mászós'"

A szállást csak egyben adjak ki, 30.000 Ft/nap. Eddig heten vagyunk 14 helyre, lehet még jelentkezni!

Gyertek! Jó buli volt nagyon a tavalyi ilyen! :-) 

Zotyó

Ház