Program: Találkozás szombaton 10 órakor Kesztölcön, a Kostel Kft éttermének parkolójában ( Kesztölc, Klastrom út 2.)

A szombati gyalogtúra útvonala: Klastrompuszta - Csévi-barlang - Leány, Legény-barlang - Kémény-szikla - Tündér-barlang - Kesztölc. Az útvonal hossza kb. 14 km, szintkülönbség kb.600 m, túravezető: Siket Gábor Arafat
A túra után a kiéhezett társaságot egy tányér bográcsgulyással várjuk a kerthelyiségben.
Ezután a Kostel Borászat boraiból egy 6 mintás kóstolót tartunk a pincében, vezető: Schmera László
A bemutató után a kerthelyiségben mulatozás, éneklés, ki meddig bírja.

A vasárnapi túra a Kétágú-hegyre vezet, Sasfészek-kulcsosház -  Feketehegy -  Pilis-nyereg - Postás-út - Kesztölc útvonalon. A táv kb 12 km, a szintkülönbség kb. 500 m, túravezető: Siket Gábor Arafat

A borkóstoló költsége 2200 ft / fő

Szálláslehetőség a Kostel Panzióban 2 ágyas szobákban 9500 ft / 2 fő / éj összesen 8 férőhely.

Van még lehetőség a közelben egy falusi vendéglátóhelyen 6 szobában összesen 12 férőhely 4000 ft / fő /éj . Ez a szállás hálózsákkal több embert is tud fogadni, akkor a költség megoszlik.

A túrára, borkóstolóra esetleg a szállásra jelentkezni a túravezetőnél lehet.

Túravezető: Schmera László

Kovács Zsuzsi beszámolója:

Remek hétvégét tölthettünk összesen 22-en Kesztölcön Schemra Laciék és Siket Gáborék jóvoltából. Lacinak, Editnek a vendéglátásért, Gábornak a túravezetésért jár köszönet.

 

Mindkét napon nagyon szép túrát tettünk a környéken.
 
Szombaton Klastrompuszta mellett elhaladva - ahol a legrégebbi pálos kolostor romjait láthatjuk - útba ejtettünk 4 (!) barlangot és ezek közül az egyiken keresztül is másztunk, a Csévi barlangon. A többi barlangot lezárták, a Leány-barlangnál éppen most dolgoztak betonkeverővel. Annyit azért tudni kell, hogy mindegyik barlanghoz rövidebb vagy hosszabb meredek ösvény visz fel.

 

Valamennyitől nagyon szép kilátásunk volt. És egy szikla tetején lévő kilátópontot is érintettünk - a nevére sajnos nem emlékszem - ami szintén a kilátás miatt volt nagyon érdekes. Szóval a szombati túránk egyáltalán nem mondható unalmasnak.

 

A vasárnapi túra rövidebb és könnyebb volt a Kétágú hegyre de nem kevésbé szép, mint az előző napi tele szebbnél szebb kilátópontokkal, ahonnan főleg a Gerecsét láthattuk és alattunk a Kesztölci borvidék szőlőültetvényeit. Az ebédünket a Feketehegyi kulcsosháznál fogyasztottuk el.

 

A szombati túra után hazaérve már főtt  a gulyás a bográcsban - Laciék hamarabb hazamentek. Ezen kívül más finomságokkal is vártak bennünket majd este következett a borkóstoló a pincében, amit további borozás és éneklés követett a fenti fogadóhelyiségben.

 

Tudnék még áradozni de nem akarom hosszabbra nyújtani a beszámolómat. Nagyon jól éreztük magunkat és az eső is csak este esett, másnap nyoma sem volt a rossz időnek.