Pirított szalonnával és hagymával (kiadós sváb étel)
Illik hozzá a káposztasaláta.
Hozzávalók:
10 dkg nokedli
3 vöröshagyma
4 dkg füstölt császárhús
2 kk főzővaj vagy olaj
fekete bors
1-1/2 kk szárított kakukkfű
5 dkg reszelt ementáli
édesnemes pirospaprika
2 ek felaprított zöldpetrezselyem
A nokedlit főzzük ruganyosra. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A hagymát vágjuk karikára. A császárhúsról távolítsuk el a bőrét valamint a porcokat majd vágjuk apró kockára. Főzővajjal vagy olajjal takarékon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a hagymát, ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel majd közepes hőmérsékleten addig pároljuk míg a hagyma aranybarna lesz. A galuskát lecsepegtetve keverjük össze a sajt felével majd rakjuk tűzálló tálba. A hagymás-császárhúsos keveréket öntsük a nokedlire. Szórjuk meg a maradék sajttal és egy kis pirospaprikával. A sütőben süssük kb. 10 percig. Ha elkészült, szórjuk meg zöldpetrezselyemmel.