Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
10 dkg margarin (rama)
2 db tojás
6 ek. méz
fél csomag szódabikarbóna
ici-pici só
kb. 2 dl tej
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, sót, a tojást, az olvasztott mézet és szükség szerint tejet. Jól kidolgozzuk a tésztát, 4 részre osztjuk és 200 fokon laponként 6-8 perc alatt megsütjük.
Krém 1:
2 cs. vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 5 evőkanál cukor, 20 dkg margarin, 3 tojás sárgája,
Elkészítjük a pudingot, de fél liter helyett csak 4 dl tejjel és két tojás sárgájával, s ha kihűlt, a margarinnal alaposan összekeverjük.
Krém 2:
1 kis üveg baracklekvár, kb. 15 dkg darált dió, 3-4 evőkanál rum (igény szerint),
Ezeket is alaposan összekeverjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel, úgy, hogy a süti közepére, a második lapra baracklekvár kerül.
Tetejét csokival vonjuk be. (1 tábla Szerencsi, (vagy 2 tábla Katica) tortabevonó, 5 dkg margarin).
Amennyiben a süti teteje megbarnul, már csak Ricsi számára fogyasztható! :-)