Hozzávalók:
1 kg liszt
fél kg krumpli (törtburgonya)
20 dkg margarin
5 db tojás
1 db élesztő
kevéske cukor
kb. 1 ek. só
2 dl tejföl
kb. 2 dl tej
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, élesztőt, ezt is összemorzsoljuk, majd a kihűlt törtkrumpli, tojás, tejföl, s szükség szerint langyos tej következik. Az egészen lazára gyúrt tésztát alaposan összedolgozzuk, kelni hagyjuk, elnyújtjuk, ismét kelesztjük (legalább kétszer). Mikor a tészta már jó duci, elnyújtjuk, tetejét késsel rácsozzuk, kiszaggatjuk, kicsit pihentetjük, a pogácsákat tojással megkenjük, s lassan sütjük ki. (Kb. 10 percig 150 fokon, majd 200 fokon szép világos barnára.)