2019.07.05-07. Kerékpártúra (Szatmárnémeti/Nagykároly/ Nagymajtény ) és vízitúra a Szamoson vagy a Túron

Írta: admin. Beküldve: Túrák

A túra odautazással együtt 3 napos. A pénteket be kell vállalni szabadsággal.

Szállás: 4743 Csengersima -  Élet Vize Református Ifjúsági Ház Csengersima Fő utca 20.

https://szallas.hu/elet-vize-reformatus-ifjusagi-haz-csengersima?ref=list&adults=2&provision=1

Csendes, nyugodt környezetben, Árpád kori templomunk közelébe várjuk a pihenni vagy éppen a Szatmári vidéken barangolni vágyókat 34 fős szálláshelyünkre. Egy 1 db kétágyas és 2 db 16 férőhelyes szobával állunk vendégeink rendelkezésére, melyekhez vizesblokkok is tartoznak.
Az Ifjúsági Házban modern eszközökkel felszerelt közösségi terem, valamint teakonyha is van, ahol akár az önellátást is meg lehet oldani. (Ezeket a nálunk éjszakázók térítésmentesen használhatják. Az épület nem profit-orientált szálláshely. A 2500 Ft/fő/éj szállásdíjat vagy a konferenciaterem bérleti díját az Ifjúsági Ház fenntartására és a közüzemi díjakra fordítja gyülekezetünk.

Megközelítés: Vonat – Bp. Nyugati – Mátészalka – Csenger , vagy tele kocsik.

A kerékpárosok csak Mátészalkáig mennének vonattal. Az utolsó 30 km-t teljesítenénk kerékpárral mert sebességben partiban lennénk a csengeri vicinálissal. De azért a vonat is adott, mint lehetőség.

Kerékpáros túrajavallat:

  1. nap Csengersima – Szatmárnémeti (Ro) (városnézés) – Batiz (Ro) -Lázári (Ro) - Pusztadaróc (Ro)- Csengersima
  2. nap Csengersima- Nagymajtény (Ro)  – Nagykároly (Ro) (városnézés) - Tiborszállás (vonat)-Nagyecsed (vonat)– Mátészalka (vonat) - Budapest (vonat)

Tele kocsi esetén a 2. nap Nagyecsedről indul a túra: Nagyecsed  - Nagykároly (Ro) (városnézés bringa)  – Nagymajtény (Ro) bringa  - Nagyecsedről  (kocsi)- Budapest

Kenus túrajavallat - csak ötletindító:

  1. nap Szamos - Csenger - Szamoskér (33 fkm) http://vizitura.com/viziturak/hetvegi-szamos-vizitura/
  2. nap  Egy napos vízitúra az Öreg Túr folyón http://vizitura.com/viziturak/egy-napos-vizitura-az-oreg-tur-folyon/  vagy Egynapos vízitúra a Szabályozott Túr folyón http://vizitura.com/viziturak/egynapos-vizitura-a-szabalyozott-tur-folyon/

A kenusok saját igényeik és rendelkezésre álló autóik szerint újratervezhetik a túráikat. Az is lehetséges, hogy csak az első estén lesznek együtt a bringásokkal. Úgy gondolom arra is lenne lehetőség, hogy a Szamos túra Romániából a határ túlsó odaláról induljon (pl. Szatmárpálfalva (Ro), és első nap végén érnek Csengerbe. Ezt nyílván, meg lehet beszélni a kenus tulajdonossal.  aki szükség esetén elszállítja nemcsak a kenukat, de a kenusokat is az indulási helyre. A második nap pedig lehet Csenger - Szamoskér (33 fkm) ebben az esetben a csengersimai szállás lenne a bázis, és a főzés , továbbá a dalárda esténként közösen történhet.

Ha valaki csak túrázni szeretne arra is biztosan nyílnak jó irányok.

A kenus túrásoknak a vízitúrák részleteit maguknak kellene kimunkálni!

 

Kategória cikkei