Sajtos nokedli

Írta: Száguldás SE. Beküldve: Receptek

Pirított szalonnával és hagymával (kiadós sváb étel)

Illik hozzá a káposztasaláta.

Hozzávalók: 
10 dkg nokedli 
3 vöröshagyma 
4 dkg füstölt császárhús 
2 kk főzővaj vagy olaj 
fekete bors 
1-1/2 kk szárított kakukkfű 
5 dkg reszelt ementáli 
édesnemes pirospaprika 
2 ek felaprított zöldpetrezselyem

A nokedlit főzzük ruganyosra. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A hagymát vágjuk karikára. A császárhúsról távolítsuk el a bőrét valamint a porcokat majd vágjuk apró kockára. Főzővajjal vagy olajjal takarékon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a hagymát, ízesítsük sóval, borssal, kakukkfűvel majd közepes hőmérsékleten addig pároljuk míg a hagyma aranybarna lesz. A galuskát lecsepegtetve keverjük össze a sajt felével majd rakjuk tűzálló tálba. A hagymás-császárhúsos keveréket öntsük a nokedlire. Szórjuk meg a maradék sajttal és egy kis pirospaprikával. A sütőben süssük kb. 10 percig. Ha elkészült, szórjuk meg zöldpetrezselyemmel.

Pádisi pogácsa

Írta: Száguldás SE. Beküldve: Receptek

Hozzávalók: 

1 kg liszt 
fél kg krumpli (törtburgonya) 
20 dkg margarin 
5 db tojás 
1 db élesztő 
kevéske cukor 
kb. 1 ek. só 
2 dl tejföl 
kb. 2 dl tej

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, élesztőt, ezt is összemorzsoljuk, majd a kihűlt törtkrumpli, tojás, tejföl, s szükség szerint langyos tej következik. Az egészen lazára gyúrt tésztát alaposan összedolgozzuk, kelni hagyjuk, elnyújtjuk, ismét kelesztjük (legalább kétszer). Mikor a tészta már jó duci, elnyújtjuk, tetejét késsel rácsozzuk, kiszaggatjuk, kicsit pihentetjük, a pogácsákat tojással megkenjük, s lassan sütjük ki. (Kb. 10 percig 150 fokon, majd 200 fokon szép világos barnára.)

Száguldó zserbó (Pappék belépője)

Írta: Száguldás SE. Beküldve: Receptek

Hozzávalók: 

50 dkg liszt 
15 dkg porcukor 
10 dkg margarin (rama) 
2 db tojás 
6 ek. méz 
fél csomag szódabikarbóna 
ici-pici só 
kb. 2 dl tej

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, sót, a tojást, az olvasztott mézet és szükség szerint tejet. Jól kidolgozzuk a tésztát, 4 részre osztjuk és 200 fokon laponként 6-8 perc alatt megsütjük.

Krém 1: 
2 cs. vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 5 evőkanál cukor, 20 dkg margarin, 3 tojás sárgája, 
Elkészítjük a pudingot, de fél liter helyett csak 4 dl tejjel és két tojás sárgájával, s ha kihűlt, a margarinnal alaposan összekeverjük.

Krém 2: 
1 kis üveg baracklekvár, kb. 15 dkg darált dió, 3-4 evőkanál rum (igény szerint), 
Ezeket is alaposan összekeverjük.

A lapokat megtöltjük a krémmel, úgy, hogy a süti közepére, a második lapra baracklekvár kerül.

Tetejét csokival vonjuk be. (1 tábla Szerencsi, (vagy 2 tábla Katica) tortabevonó, 5 dkg margarin).

Amennyiben a süti teteje megbarnul, már csak Ricsi számára fogyasztható! :-)